Electronic Music 1970-1979

Vi tar det hela från början. I denna första mix så hyllar vi alla pionjärer. De som på 70-talet bröt ny mark och använde sig av syntar och trummaskiner för att skapa tidlösa klassiker som fortfarande låter otroligt bra på alla sätt.

Att spela synt på 70-talet var, hur konstigt det än kan låta, kontroversiellt. Maskiner, som ibland kunde spela av sig själv. Att detta inte bara skulle bli en kortvarig fluga, hade man ingen aning om vid denna tid. Men eftersom syntarna och dess ljud lever vidare än idag så låter mycket av denna musik fortfarande väldigt aktuell. Men på 70-talet andades all elektronik framtid och experiment-lustan var stor. Det gör att mycket av det gamla låter märkligt idag, men de som lyckades träffa rätt med dagens referensram, skapade tidlösa klassiker.

När jag lyssnar på allt detta sammansatt idag, så får jag samma känslor som jag hade som liten. Man hade ingen aning om vart framtiden var påväg. När jag lekte med mitt rymd-lego i mitten av 70-talet kunde man bara drömma, för rymden var fortfarande något främmande som man visste väldigt lite om. Man hade precis börjat göra miniräknare och vad som komma skulle visste ingen. Inte ens James Bond kunde ana att jag skulle tända hela huset med min klocka eller kunna bild-prata med någon på andra sidan jorden, när jag själv är ute på en promenad.

Ha dessa tankar med dig när du trycker på play och upplev framtidens musik!

Här nedan kan du även lyssna via YouTube och samtidigt se hela tracklistingen i informationen.

Lämna en kommentar

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)