1990 In The Mix

Jag är 17 år (fyller senare på året 18 år). Nu är jag ju DJ på riktigt, vilket syns på mina inköp. Man fick lära sig av sina nya kollegor, man lyssnade och snackade med varandra om vilka skivor som var bra, dåliga och även funkade bra och dåligt på golvet. Även till vilka butiker man borde gå och kolla på skivor.

Här är verkligen en skön samling musik, från hip-hop och r’n’b till house och techno. När man spelar låtar på dansgolv och ser folk ha kul till musiken, så skapas en helt ny relation till musiken. Ibland kan en udda låt man normalt sett inte ens köpt, skapa fina minnen. Men det allra roligaste är när låtar som slår en som en käftsmäll vid första lyssningen, blir hits över tid. 1990 års främsta exempel jag tänker på är Snap-The Power och KLF-What Time Is Love. Dessa låtar spelade man med glädje under en lång period.

Här på YouTube kan du samtidigt se alla bildomslag från skivorna.

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *