Archive 1995 – Pierre J – Mix Of Favourite House Trax

Det här är väl inte direkt något vetenskapligt urval av mina absoluta favoriter rakt igenom, men en del av låtarna är det definitivt. Första till exempel, en låt som jag verkligen tycker är helt magisk i denna dub-version, lika så Armand Van Heldens dub på Sagat-Luvstuff eller varför inte The African Dream, Satori, De’Lacy eller kanske Lex Loofah på Warp. Riktigt bra grejer om du frågar mig.

Här hör du även några grejer från mig som bara finns här och aldrig är släppta kommersiellt. Det handlar om skoj-versionen på “Winx-Don’t Laugh”, som i sitt original var tämligen minimalistisk och svårspelad, men som här fick en lite mer tidstypisk house-version som faktisk gick att spela.

Min remix på Clubland blev 1a på Swedish Dance Chart och detta var original-duben på den. Men skivbolaget ville ha en dub som inte lät som original-remixen, vilket jag gjorde också, men som då resulterade i att denna duben aldrig släpptes, till förmån för den nygjorda. “Tribal-smällarna” använde jag i både min egna “Tribal Track” och Clubland-remixen, som i lite reverb och delay låter rätt mäktiga. Min “trademark-orgel” som hörs i båda låtarna är ett egenprogramerat ljud i Rolands JD-800-synt som kom att användas många gånger.

Lämna en kommentar

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)