Archive 1996 – Savastano och Destination Goa

Finns även på SpotifyApple Music, iTunesJuno & Beatport

Kan man göra musikaliska beställningsjobb? Ja visst, inga problem. Next Stop skulle lansera en samlingsserie, som kom att bli väldigt stor i Sverige. Trance hade funnits ett tag och en sub-grenre hade utvecklats till “Goa-Trance”, döpt efter Goa i Indien. Nu skulle de släppa en samlingsskiva döpt till “Destination Goa” och frågade om jag ville göra ett spår. Visst, klart jag skulle vara med på det. Första försöket “Trance Express”, som gick med på den första skivan blev väl sådär, men jag lyckades bli bättre på det och medverkade på 4 av de 5 första skivor de släppte, samt deras “Best Of…”

Men vad skulle jag kalla detta projekt? Ja “Pierre J”, “Tellus” eller nått annat jag hade etablerat var ju uteslutet. Istället tog jag fram ett gammalt alias “I.Savastano” som Christer Sandelin hittade på när vi jobbade ihop under 1994. De första låtarna gick under “I.Savastano” men kortades senare till bara “Savastano” när jag gjorde fler släpp och remixar som hamnade inom genren Trance på något sätt. Här är samtliga Goa-spår samt en exklusiv ”Sounds Only”-Version, där man verkligen kan höra alla analogsyntar bubbla och knorra.

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *