1996 In The Mix

Även detta år medverkade jag på ca 50 skivor men här hör du det som jag spelade och inspirerades av. Du kommer höra massor av tidiga släpp, tex Fatboy Slims genombrott, Adam Beyers allra första Drumcode 1, DJ Gregorys första remix och en av Daft Punks första remixer också.

En annan remix som är helt magisk är Tom Middletons remix på In Da Jungle släppt på Tag Records. Den köpte jag på en av mina många skiv-resor till London, där den inhandlades på just Tag Records, som var en av mina favoritaffärer i Soho. Det var den etikettens första släpp. Kastar man om bokstäverna så får man Gat Decor vars låt Passion, gjordes av ägarna till skivaffären. (Lyssna på 1992-mixen om du inte vet). Många vinyl-butiker i London hade sin speciella nisch och denna butik hade mycket godis på hyllorna som träffade min smak. Vid samma besök köptes även en av Peace Divisions första EPs. Say no more 😉

Som innan så försökte jag ta intryck av så många olika genres som möjligt och vara öppen för all typ av ny dansmusik. Något som bubblat sig stort var ”goa-trance”. Det var en utveckling på trance som använde sig av arabisk skala, i huvudsak. Jag försökte mig på det själv några gånger och medverkade då på flera samlingar i den otroligt populära serien Destination Goa, under mitt alias Savastano. En mycket god vän, Nello, som tyvärr inte är med oss längre, gillade denna genre mycket och sa till mig som DJ, att om du bara skall ha en enda låt med dig och spela, så skall du välja Astral Projection-Mahadeva. Den är helt enkelt bäst och summerar hela genren med en enda låt.

Drum’n’bass har inte varit min starka sida, speciellt inte eftersom det i princip varit omöjligt att spela ut bland mina gäster. Men det hindrar mig inte från att lyssna och inspireras. När Aphrodite Recordings släppte ut den ena maxisingeln bättre än den andra, så gick det inte att stå emot. Bra beats, coola samples och feta basgångar! Mot slutet här får du en härlig dos!

Här på YouTube kan du samtidigt se alla bildomslag från skivorna.

Lämna en kommentar

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)