Archive 2005 – Hertz på Dance Valley i Holland


Ännu en höjdpunkt, att få spela på Dance Valley i Holland. Som vanligt åkte familjen med och arrangören tog ett fint kort på mina barn som därefter kallades “techno-kids” av utländska DJs så fort de kom på tal.

Dance Valley blockerar ett enormt grönområde för de 50.000 gäster som väntas, tält-området för övernattande samt för all infrastruktur som krävdes för att få detta att fungera. Jag blir upphämtad i god tid innan min spelning och checkas in som DJ samtidigt som bland annat Darren Emerson, tidigare medlem i Underworld. Sedan körs vi vidare till festivalområdet och jag släpps av vid min scen, som jag denna kväll delar med Derrick May, Kevin Saunderson och Alexander Kowalski. Självklart vill jag att resten av min familj skall få se och uppleva detta. Så även de blir upphämtade och körs ut till min scen från hotellet. Barnen, då sju och fem år gamla får hålla sig backstage när jag spelar, men efteråt går vi omkring så de får se hur stort det är.

Själva spelningen går kanon och efter den kommer Carl Cox fram och hälsar. Jag tackar honom för att han valde min låt som final året innan. Han sa att valet var enkelt för att den var så bra och gav en sådan effekt varje gång. Det är knappt så man tror det är sant när man träffar personer man sett upp till som istället hyllar en själv. Ännu en fantastiskt lyckad upplevelse med extra allt. Den lilla minibussen för nio personer tillbaka till hotellet delar jag med bland annat John Warren, medlem i ”Way Out West” vars produktioner jag gillat skarpt under 90-talet. Det berättade jag och han tackade för det, men var inte så intresserad av att prata så ingående om musik, för han hade i sitt förfriskade tillstånd lyckats få med sig två tjejer, som var i samma glada tillstånd.

Vi spenderar tre dagar i Amsterdam och det enda vi får betala på hotellet är frukosten. Eftersom det är ett fem-stjärnigt hotell så är det en enorm frukostbuffé som serveras och vill du ha något extra så går du bara fram till kockarna som fixar till det. Barnen uppskattar pannkakor, jordgubbar och nypressade frukt-drickor. Ändå blir det lite av en överraskning när vi checkar ut, för frukosten för dessa dagar går på 2500 kr. Ja, ja, gott var det och inte mycket att bråka om.

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *