Archive 2005 – Hertz i Slovenien


Med endast en vecka hemma efter förra spelningen tills det är dags att åka till Slovenien och spela så går det inte att få loss fru och barn igen för mer semester, hur kul det än hade varit. Denna gång åker min vän Tommy aka Subway Baby med istället som sällskap. Väl där så passar vi på att träffa min vän Slaave, känd som DJ Veztax och som jag lärde känna förra sommaren ihop med min spelning i Rovinj. Det kommer att bli många, många fler besök hemma hos honom under åren eftersom vi nästan årligen träffat honom sedan dess. Nu satt vi i hans trädgård och grillade ihop med några DJ:s från England som också skulle spela på samma event. Spelplatsen låg i Celje, 10 mil från Kranj där Slaave bor och ganska nära den kända skidorten Maribor. Lokalen är en stor hangar, tänk en tennishall. Den är helt packad med kanske 1500 personer och vi har svårt att ta oss fram mot scenen som ligger i andra änden av lokalen. Väl framme vid scenen så får man stanna där tills man är klar, för att gå fram och tillbaka är inget alternativ.

Jag som svensk, normal vän av ordning och reda, tittar mot nödutgången som är bakom scenen. Dessutom enda utgången som man kan nå från vår sida av lokalen. Den är låst med en stor kedja och ett hänglås, så där kommer man inte ut om det nu skulle börja brinna. Med så mycket folk i lokalen så fattar man att vi på scenen i det läget är sist ut. Det känns sådär i ärlighetens namn, men jag fattar att det nog bara är jag i hela lokalen som tänker i dessa banor, för festen är i full gång och det är full fart med bra drag. När jag spelar sitter Tommy bakom mig och tittar ut över gäster. Bredvid mig till höger så har jag min väska med några vinylskivor lagda precis bredvid väskan. Det är också här man rundar scenen för att komma upp på den. Ibland släpps några innanför kravallstaketen och Tommy ser några tjejer snorta kokain med min vinylskiva som underlägg. Något jag inte alls uppfattar när jag spelar utan får berättat för mig i efterhand. Att ha lite dörrvakter som löser det insläppet där bredvid scenen känns rätt främmande som svensk. Tänk om tullen skulle hitta spår tänkte jag, men så blev det tack och lov inte.

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *