En hyllning till Palace 2012-2014 (Mix 1 & 2)

Förr, en välbesökt dans-restaurang i Brunnsparken, Göteborg, dit en del äldre lockades och blev därför i folkmun kallad ”Jurassic Park”. 2012 gjordes en omfattande renovering och i december, en månad efter ”Nya Palace” hade öppnat, fick jag ett samtal ”Hjälp! Vi har renoverat för 100 miljoner och här står DJs och spelar ”Van Halen-Jump”, så kan vi inte ha det, vill du hjälpa oss att styra upp detta??”

”Visst” svarar jag, ”hur vill ni ha musiken?”. ”Se dig omkring, det skall andas samma lyx som våra lokaler och du skall ackompanjera våra matgäster (fine dining) och skapa skön stämning. På vår After Work skall vi ha puls och skön stämning, men inget raj-raj, utan håll på det på sofistikerad nivå, men gärna med igenkänning. Vi har ingen dans” sa chefen.

Så jag bestämde mig för att plocka ut ca 1000 låtar som andades rätt atmosfär. Middagsmusiken bestod mest av jazz, soul, bossanova samt udda spår i olika genres som fick maten att smaka bättre. After Work-musiken var en blandning av soul, funk, disco, deep-house, pop, ja praktiskt taget allt möjligt som fick huvudet att gunga med och som stämde in på ledorden.

Mycket positiv feedback från gäster och trevlig personal gjorde att jag stortrivdes på jobbet. En kul period där jag fick spela mycket bra musik.

Kopparbergs Bryggeri köpte upp Palace och det gjordes vissa förändringar. Torsdagar med liveband ala After Ski och på helgernas sena timmar hade man fortsatt stora problem med att komma underfund med om man skulle ha dans-DJ eller mingel-DJ, något som var väldigt oklart för gästerna med, som ofta frågade ”Var är dansgolvet?”. Ihop med att man under hösten 2014 gjorde om Palace till pub-konceptet ”John Scott’s Palace” så slutade jag.

Men tillbaka till musiken, så har jag nu i samma anda satt ihop några mixar, med många av favoriterna som rullade ofta när jag spelade. Tänk After Work i lyxig miljö inomhus, eller i 25 gradigt solgass på uteserveringen, eller när After Work övergår till förkväll, och man vill ha lite mer puls. Dessa mixar är en reflektion av hur det lät just där och då. Mycket nöje.

Här hittar du Palace Mix 3-5
http://www.pierrej.com/2016/12/10/palace-2012-2014-mix-3-5/

1 svar på ”En hyllning till Palace 2012-2014 (Mix 1 & 2)”

Lämna en kommentar

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)