Archive 1990 – Mixtape March – Side A

Allt har en början. Mars månad 1990 och jag är 17 år gammal. Vid den tiden hade jag haft mina 2 Technics 1200-grammofoner i ca 1,5 år, tränat hemma och gjort mina första betalda jobb under 1989 på några olika skoldanser. När jag ibland mixade hemma så passade jag på att spela in lite kassettband samtidigt. Kassettbandet kunde man sedan lyssna på hemma eller ta med i bilen.

Detta är det första “vettiga” band jag kunde hitta, även om det finns en hel del att säga om det så här 30 år senare. Låtarna är en blandning av populära låtar och ett gäng klassiker som jag tyckte passade in. Att bara mixa vinyl är en konst i sig. Starta låtarna rätt för att kunna mixa på rätt ställe. Osv osv
Scratch-andet har jag precis lärt mig någotsånär, men jag hör att jag använder min gamla Jamo-mixer med väldigt långa reglar, för soundet på scratchingen blir inte som man helst vill ha det. Men det var vad jag hade…

När man mixade kassettband på denna tid så är det 1 tagning, klara, färdiga, gå! Gör man en miss 30 minuter in tex, så får man fundera på att börja om från början och ta om allt, eller låta det vara som det va. Därför vill man inte chansa för mycket vid mixarna, men samtidigt inte heller bara vänta på det perfekta stället, så det skulle bli för tråkigt att lyssna på. Lite extra-grejer ville man gärna bjuda på.

Här är det verkligen högt och lågt i alla bemärkelser, men det bjuder jag på. Vi alla skall börja någonstans 😉

Lyssna som mp3

Lämna en kommentar

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)