Archive 1992 – Hit Mix – May 1992

Här kommer en hit-samling från våren 1992. Den summerar populär dansmusik av tiden rätt väl. Den inleds med house, som gick över i något “hårdare” house och avslutas med R’n’B. Så lät det runt om i Sverige på de flesta klubbar. Man blandade soul, hip-hop, house och techno på samma golv. Minns att de första 3-4 låtarna och mixarna planerades av Michael Jönsson och mig ihop, en snabb nermix, för att sedan åka till Lars Dolk och Gamle Port, och få dem uppspelade från kassett en onsdag eller torsdag inför en dansande publik. Fast efter de ca 10 minuter vi gjort ihop tog slut, så klippte vi in barnvisan “Världen är så stor, Lasse liten” och sedan över till någon stor hit, som ett prank. 

U96 hade en enorm hit med Das Boot, men jag tyckte den var för dålig, så jag varken köpte eller spelade den. Slingan i sig, hämtad från filmen med samma namn, är fantastisk, men robotrösten som bland annat säger “1-2-3-techno, är avskyvärd och “techno-partiet” som följer är en dålig kopia på den sämsta form av techno man kunde hitta. Ingen Das Boot för mig alltså, men väl “Das U-Båt”, för jag gjorde en egen variant som kan höras på denna kassett. Där återspelar jag slingan och gör lite egna partier däremellan. Ett annat återspelat parti hämtat från Jean-Michel Jarre kan också höras. Experimentlusta på hög nivå, och sämre än U96 kunde det ju omöjligen bli 😉

Lyssna som mp3

Lämna en kommentar

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)