Archive 1993 – Club Mix – Juni 1993

Det finns egentligen bara två anledningar till att denna mixen kom till. För det första var det en helt galen känsla att ha sin egen skiva på vinyl, och den skulle det naturligtvis mixas med. Så de första tre låtarna är hämtade från min första egna skiva “Knockabout”. Den andra anledningen är en test av mixteknik.

En del som mixade medleys eller megamixar använde sig av trumbakgrunder. Fördelen är att det kan binda ihop hela paketet men nackdelen är att det blir väldigt tröttsamt att lyssna på. Ett medley bestående av låtar av olika karaktärer, blir en en tröttsam trummaskins-sörja, i de flesta fall.

Även om jag inte gillade principen eller hört någon som skapat en bra mix på detta sätt, så skulle jag såklart prova. Så med drygt 8 minuter kvar av mixen, så låter jag trummorna från “Sing Hallelujah!” ligga kvar i loop, och sedan mixa på diverse låtar rätt på det. I detta fall var det ganska korta snuttar av technolåtar. Hade trummorna inte legat där, så hade det inte funkat, men nu låter det ändå helt ok. Men jag står fast vid att bästa megamixarna och medleys är dem utgår från låtarnas egna trummor och ljud, det ger den mest genuina känslan och blir inte tråkigt att lyssna på i längden.

Lyssna som mp3

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *