Archive 1993 – Bob Marley Medley

Här kommer ett Bob Marley medley. En skön mix att sätta på sista kvarten innan man stängde när man spelade på ställen där det passade in.

Denna mix är gjord i datorn och på grund av tekniken, eller snarare bristen på, så är den i mono. Anledningen var att min dator och programvaran Cubase Audio, som det hette vid denna tid, bara klarade av att spela upp 2 mono-kanaler, alternativt 1 stereo-kanal, men för att mixa något behövdes självklart 2 kanaler, så det blev mono.

På ena kanalen valde jag ett beat från “One Love – People Get Ready”s maxiversion där trummorna ligger löst några sekunder. Det gav ett skönt gung och fettade till ljudbilden på de övriga låtar, utan att få trummmaskins-känsla. Ett smakfullt sätt att använda ett bakgrundsbeat på, i mitt tycke. I övrigt var programvaran så så begränsad att man inte kunde förändra EQ i efterhand, så det gällde att planera innan man skickade in låten i datorn. Väl där kunde man åtminstone klippa och redigera i dem. Tänk att den tanken var helt ny och unik, att i datorn kunna se och redigera på detta sätt.

Lyssna som mp3

Lämna en kommentar

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)