Archive 1995 – U-Trax – Feel This Groove

Finns även på SpotifyApple Music, iTunesJuno & Beatport

För att få ut lite musik som inte hade lika stora ambitioner med kommersiella framgångar, så skapade jag “U-Trax”, som som fullt utskrivet skulle stå för “Underground Trax”. Här kunde jag släppa klubbmusik med möjlighet att visa lite mer bredd på mina produktioner. Första släppet blev “Feel This Groove” och som bara kom ut på vinyl.

I den första mixen på nära 10 minuter, hörs min Korg MS-20 bubbla analogt med ett rivigt ljud som styrdes helt via midi med alla moduleringar. Lyssna bara på slutet. Kenton Pro-4 heter maskinen som gjorde detta möjligt och som översatte midi-informationen till CV och Gate som var det enda språk som min MS-20 från 1978 kunde förstå. Annars var det mycket orglar vid denna tid och helt logiskt blev det en en mix som hette “Heavy Organ Mix”. Sist men inte minst så bygger den sista mixen på Rolands maskiner där trummorna kommer från TR-606 och TR-909 och där basgången kommer från den klassiska acid-maskinen TB-303. Detta är första gången någonsin som detta finns tillgängligt som digital nedladdning.
arch-1995-09-utrax

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *