Archive 1995 – Just D – Pierre J’s Gyldene Mega Mix


En mix som gjordes som promotion för samlingen “Just D’s Gyldene”. Lite scratch och finesser, och den största funderingen, om man nu granskar mixen noggrant, är hur jag kan scratcha på “Vart Tog Den Söta Lilla Flickan Vägen?”-introt med rösten som säger “Du pappa? Ja? Ibland är man för stor….”? Hur går detta till? Den låten är bara släppt på CD och på denna tid fanns det ingen CD man kunde scratcha på, så hur gick det till?

Jo, jag ägde samma barnskiva på vinyl med Lotta Winqvist från 1975 som Just D hade snott rösterna ifrån och kunde på det sättet scratcha på den. Ofta, i alla fall när det handlade om medleys för en artist, så skulle det oftast även innehålla en “radio edit” där mixen skall gå från 7-9 minuter och plötsligt skall allt vara med fast endast på max 4 minuter. Det kräver sin planering redan när man gör den långa mixen, så det finns punkter att klippa i. Här är dock hela den långa versionen.

Lämna en kommentar

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)