1995 In The Mix

Trots att jag medverkade på runt 50 skivor detta år så får du bara höra en del av en remix i just denna mix. Istället får du ta del av musik som influerade mig och som jag gillade. Många av låtarna spelade man varje kväll som DJ. Ibland kunde vissa vänner och DJ-kollegor undra vad för märkliga skivor jag samlade på mig, parallellt med många av de låtar vi alla spelade. Idag känns de kanske inte så udda längre, då acceptansen för monoton musik har ökat i takt med åren.

Många låtar stannade som klubblåtar, men en hel del tog sig hela vägen upp till oförglömliga klassiker och stora hits. Jag tror knappast Kenny Dope räknade med att hans låt under aliaset ”Bucketheads”, med ett 4 minuter och 40 sekunder långt mix-intro, skulle bli ett tema hela världen nynnade på. Tror inte heller att Daft Punk hade sett framför sig starten på en magisk karriär, när de släppte sin andra singel ”Da Funk” på Soma, som blev låten som drog igång hela cirkusen. Du hör även spår från Thomas Bangalters första solosingel Trax On Da Rocks släppt på egen label samma år.

Vissa låtar får en helt ny innebörd genom att medverka i en film. I denna mix hör du två låtar som några år senare skulle vara med i filmerna Matrix och Blade. Just remixen på New Order som användes i Blade blev ett tema som kopierades många gånger i alla möjliga låtar, där en av varianterna till och med döptes till ”Operation Blade”.

Tänk att väldigt många producenter du hör i denna mix fortfarande är aktiva i allra högsta grad, så här 25 år senare. Vi snackar Armand Van Helden, DJ Sneak, Josh Wink, Louie Vega, Stonebridge, Dubfire, Norman Cook, Jeff Mills och Dave Clarke, för att nämna några. Imponerande!

Här på YouTube kan du samtidigt se alla bildomslag från skivorna.

Lämna en kommentar

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)