Electro Disco Mix 1982-1984

Det finns en producent, John Robie, som var Arthur Bakers högra hand och som var med och producerade den ultimata electro-klassikern Planet Rock. Vid denna tid hade jag själv ingen aning om hur stor påverkan producenten hade för hela ljudbilden och det färdiga resultatet. Istället försökte jag lära mig artister som gjorde grymma låtar.

Men va hade då de bra låtarna från Afrika Bambaataa, Planet Patrol, Jenny Burton, Man Parrish, New Order & Chaka Khan gemensamt? Jo, där hade John Robie varit med på ett hörn, antingen ihop med Arthur Baker eller själv som låtskrivare och producent. Du hör många av dessa mästerverk här.

Men denna mixen snuddar även vid pop, synt, italo och elektronisk disco. Det kändes så självklart att detta sound fick en egen mix.

Finns även på YouTube med full track listing

Lämna en kommentar

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)