1981-1985 – Music In The Mix – Part 2

Här från tidigt 80-tal återfinns synt, italo disco, electro och annan för tiden populär dansmusik. Själv är jag mellan 10-13 år när jag skaffar dessa skivor och jag diggar det syntetiska soundet stenhårt.

Vid denna tid och ålder så drömde jag om att kunna mixa, men hade varken kunskap eller prylarna. Det närmsta jag kom DJ-utrustning var i produktkataloger som jag läste på kvällarna. Men drömma kunde jag…

Denna mixen gjordes 2007 men med gammal teknik, dvs live från 2 stycken 1200-grammofoner och en mixer. Låtarna går inte rakt i takt och är därför väldigt svåra att mixa ihop, så det är långt ifrån perfekt. Själva mixen användes till ett av mina P3-dans-program som sändes samma år.

Lyssna som mp3

2 svar på ”1981-1985 – Music In The Mix – Part 2”

  1. Helt fantastisk mix som summerar de åren för mig på ett fantastiskt träffsäkert sätt. Jag hade alla skivor som spelas (tror jag) i gula prippsbackar och 2x1200mk2 och försökte beatmixa på skolfester och så vidare. Jag drömde om att kunna mixa så här underbart tight men så lev det ju inte 🙂 Tack Pierre!

    Svara
    • Wow, tack, så kul att höra 🙂 Du får plocka upp detta idag istället, när man kan få mycket hjälp med alla nya program 🙂

      Svara

Lämna en kommentar

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)