House Music Mix 1986-1989

Det var så här allt började med house-musik. Med start 1986 så kom det musik och låtar (jo, det fanns influenser och låtar redan från 1983) som är grunden till det vi fortfarande håller på med och som vi kallar House Music.

I mina årsmixar hittar du de mest givna från Mr Fingers, Silk Hurley, Marshall Jefferson, Adonis, Phuture, Reese, Todd Terry med flera men här skall vi gräva lite djupare.

Jag började själv intressera mig för house kring de här åren och skaffade många av låtarna du kommer höra, men föga anade man att detta skulle bli en så långvarig trend som håller i sig än idag. För mig var det trummaskiner och syntar som användes på ett nytt och coolt sätt, vilket gjorde mig intresserad.

Här hör du musik som spänner från souliga house-klassiker via hip-house ända upp till acid-house och techno, som vi skulle kalla det idag. En resa med fina klubb-klassiker rakt igenom 🙂

Finns även på YouTube med full track listing

Lämna en kommentar

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)