1991 In The Mix

Jag är 18 år (fyller senare på året 19 år). Jag går ut gymnasiet och DJ blir mitt jobb. När man jobbar heltid som DJ som plöjer man så otroligt mycket musik varje vecka. Det gäller också att vara öppen för nya stilar och trender. Ligga steget före mina gäster, så när det kommer önskningar, så vet man vad gästen pratar om och kan spela det om det passar.

Soul har aldrig varit min starka sida även jag ibland uppskattar det idag, likt jazz, som jag aldrig någonsin trodde jag skulle gilla. Ihop med Acid Jazz som blev stort under året så kom det en del musik som jag gav en extra chans. Mixen inleds med några favoriter i den lite souligare skolan. Detta är också året då techno faktiskt blir efterfrågat på vanliga klubbar. Den lite hårdare musiken tilltalade allt fler och vi fick också många stora hits i denna genre.

Jag har tidigare pratat om min kärlek till musik som haft Rolands trummaskin TR-808 som bas och avslutningsvis så kan vi höra hur Underground Resistance får till svänget med en 808a som kryddas med acid-maskinen TB-303.

Här på YouTube kan du samtidigt se alla bildomslag från skivorna.

Lämna en kommentar

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)