Archive 1994 – The Power Of Dance Megamix

Här är ett exempel på hur viktigt själva innehållet är, dvs låtarna. Jag får frågan att göra denna mix från Remixed Records och har två vägar att gå, dvs tacka ja eller nej. Problemet är att själva låtarna som jag skall mixa ihop, är i min smak inte bra. Det är euro, och endast Corona & Cappella hade låtar med som var efterfrågade hits, resten gick bort i min värld. Men samtidigt så har Remixed Records ett enormt kontaktnät och jag ville gärna medverka där någon gång. Sedan är det ju ett betalt jobb i början av karriären. Övervägande bra reklam och stor spridning tänkte jag, så jag tackade ja till att göra mixen.

Om vi släpper själva låtarna, så är den rätt finurligt genomförd. Mycket tonarter, finesser, scratching och egna passager med mina syntar men vad hjälper det om själva låtarna inte håller? Vem vill spela den då? Svår balans, och den frågan skulle jag ställas inför många, många gånger framöver, med alla remixer som sedan kom. Men det visste jag ju inte i början av 1994.

Lämna en kommentar

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)