1994 In The Mix

Mitt genombrottsår! Efter att ha spelat på heltid som DJ några år, vunnit SM i DJ-mix samt kommit 2a i Europa och 5a i världen, så får jag chansen att visa att jag kan skapa remixar och megamixar som fungerar på dansgolven. Jag får även visa prov på att skriva och producera musik som även de når framgång på listorna. Från ingenstans så medverkar jag på 20 skivor 1994. En liten flört med ett av de mest framgångsrika medleys som jag gjort finns med i denna mix. Låt den passagen få överraska dig 😉

Detta förändrar ingenting eftersom jag fortsätter som DJ, precis som om ingenting har hänt. Jakten på bra skivor fortsätter. En liten skillnad dock. Det kom något som hette CD-R. Jag hade bränt mina första CDs november 1993 och tog då samtidigt det drastiska beslutet att bara spela på CD från denna dag. Mycket av den musik jag gillade och köpte fanns bara på vinyl, så den fick man bränna över. Nu kunde man även byta musik mellan DJs på ett enkelt sätt. (Privatkopiering alltså, om det sker i liten skala, dvs ej olagligt)

Någonstans så var jag tillbaka där jag började, med mina kassettband. Spelade in och fick på så sätt ett större utbud av musik att ta del av. Då kunde man till exempel samla på sig några låtar i den nya genren jungle (senare drum’n’bass) som jag förmodligen inte köpt själv annars. Mina inköp blev knappast färre, men mitt utbud blev desto större på grund av snälla vänner runt mig.

Om jag skall säga några ord om musiken detta år, så det mesta sig likt. Jag spelar runt om i Sverige och jag behöver allt från r’n’b och hiphop till house och techno. Du hör alla fina favoriter i denna mix.

Här på YouTube kan du samtidigt se alla bildomslag från skivorna.

Lämna en kommentar

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)