Archive 1995 – Tellus – Pump Up The Volume

Finns även på SpotifyApple Music, iTunesJuno & Beatport

Stärkt av mina framgångar och 19 skivor som jag medverkat på undet 1994 så tänker jag att jag borde ha ett eget projekt som jag kan skriva och producera till. Det hade blivit mängder utav låtar gjorda och att göra nya var inget problem heller. Gruppen ”Greed” hade just släppt en promo-variant som cirkulerade bland DJs i världen, baserad på bland annat ”Pump Up The Volume” och lite andra kända element. När den senare släpptes kommersiellt så var allt det catchiga borta, förmodligen på grund av rättigheter, och här tänkte jag att jag kunde rycka in. Utan någon direkt detaljkunskap i ämnet sampling, dvs när man lånar från andra skivor, så visste man att man inte kunde ta hur som helst. Men man hade ingen aning om hur mycket eller lite man kunde låna, innan någon reagerade. I ens skivsamling fanns många exempel, där man både hört om folk som åkte fast och andra som tycktes komma undan med en hel del.

Låten släpps på Next Stops nystartade bolag Goldhead Music och ettiketten Tempo Records i januari 1995 och rusar snabbt upp på danslistan och stannar där många veckor. Som högst når den en fjärdeplats, men stannar många veckor på Top 10. Detta är starten på ett mycket trevligt och givande samarbete med Next Stop och framförallt Peter Hartzell, som jag kom att jobba med många år framöver. Men när låten fick så mycket uppmärksamhet, ja då började jag bli lite orolig. Allt går väldigt fort nu och jag sitter i en lift i Verbier, Schweiz, i slutet på januari och får ett samtal från Peter: ”Du är med på nästa Absolute Dance 7 med Tellus”. Vilka fantastiska nyheter. Men det stoppar inte där med denna låten, det kommer nu in licensförfrågningar från hela världen men då säger jag nej. Jag har verkligen ingen lust att tappa hela kakan jag just fått till mig. Visst, det kunde blivit en riktigt stor grej av låten, men samtidigt kunde jag kanske blivit stämd upp över öronen för mina samples, något jag inte var intresserad av.

Förutom titellåten i 2 olika mixar så hör du även 2 house-spår som visade en lite klubbigare sida av mig.

Please follow and like us:

2 reaktioner till “Archive 1995 – Tellus – Pump Up The Volume”

  1. Solid debutsingel. A-sidan följer the manual perfekt, för att hänvisa till KLF’s litteraturverk. Medan B-sidan osar rutin i värsta Tenaglia-anda. Finfina rytmer och programmeringar i olika temposignaturer, sätts samman mycket bra med pulserande syntriff i helgjutna arrangemang. Och de fiffiga orgelstabsen är Pierre J unik med inom housemusiken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *