1998 In The Mix

Återigen är det en blandning av musik genom olika genres som bjuds. Från lite funkigt till techno via house och electro. En debut värd att nämna kommer från Henrik B som kom hem till mig med låten ”Älta” på en ”white label”-vinyl, som skulle bli det första släppet på Johan Bactos helt nya bolag ”Zync”. Du hör den 45.57 in i mixen.

Jag hade cirka 130 egna skivsläpp i ryggen, snart 10 års erfarenhet som DJ och ett rutinerat tillvägagångssätt när en ny skiva skall få sin bedömning och nu så skall jag ta mig an denna skiva. Jag lyssnade nog på minst 100 nya skivor i veckan och hade så gjort de sista 10 åren. Henrik är självklart spänd, stolt och mycket nyfiken på vad ett proffs som mig, skulle säga om hans nya skiva. Jag sätter ner nålen och spelar 2 sekunder, lyfter nålen, hoppar in, spelar 5 sekunder till, för att lyfta nålen och sätta ner den en sista gång. Sedan sänker jag volymen och förkunnar att ”Jo fan, det låter bra”. När jag tittar på Henrik så står han och gapar med hela ansiktet och hade precis upplevt hur någon våldfört sig på hans nya verk. ”Men, men…” flämtar Henrik.

Vi får nu spela skivan från början och låta den rulla, så att jag skulle uppfatta alla nyanser och hans små fills i denna monotona techno-låt. Den börjar och slutar i princip i samma ände. Den får däremellan lite extra ös med hi-hats och ride-cymbaler. Missförstå mig inte här nu, för låten var fantastiskt bra, det tyckte jag då och det tycker jag än idag, men jag behövde inte mer än 10 sekunder för att höra detta. Så har jag alltid lyssnat och kommer fortsätta lyssna för att göra min första bedömning. Jag hör direkt om jag gillar det.

Här på YouTube kan du samtidigt se alla bildomslag från skivorna.

Lämna en kommentar

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)