Archive 2003 – Planet Rock på Defected

Ett släpp på Defected med min grupp Powers That Be där Roland Clark gästade på vokal. Fick även en fin remix av Warren Clarke. Acapellan har kunnat höras i oändligt många mixset och används än idag.

Claptone gjorde en remix 2016 till sin samling Masquerade som kan höras här.

Under denna tid vid 2003 håller jag fortfarande kontakt med Giles Goodman som signade ”Shake It Up” till England några år tidigare. Han flyger ibland över till mig för att göra låtar ihop. En söndag i studion, så slängde vi ihop en ”Planet Rock”-Remix på 5 timmar, där vi lånade delar från det klassiska släppet med ”Afrika Bambaataa & The Soul Sonic Force”. När han kom tillbaka till England så pressade han 10 white-labels som han noga funderade på vem som skulle få. Ett exemplar av dessa går till Simon Dunmore, som driver Defected, kanske det mest respekterade skivbolaget i världen sedan starten 1999 när det kommer till riktig house-musik.

När Simon spelar den på sitt kontor i London så kommer Roger Sanchez in, som skall spela på Ministry Of Sound och bara skriker rätt ut att han måste få den här skivan! Defected vill signa den och vi får ett enormt förskott! Jag får dock lite mer jobb för att färdigställa produktionen, eftersom det blir för dyrt att köpa loss master-rättigheter från samplingarna, så spelas alla delar om av en specialist på området vilket kostar cirka 15.000 kr. Sedan skall dessa in i nya produktionen. Vi har även anlitat house-legenden Roland Clark för vokalen, och även denna skall in på ett bra sätt. Allt detta fixar jag själv.

När originalet fått sin form med nya ljuden och sången så görs en remix av Warren Clarke och en remix görs av Tommy och mig. Simon Dunmore hade en remix-idé, så han flög över hit till mig och tillsammans i min studio gjorde vi Pierre J-remixen. Powers That Be Vs Roland Clark ‎– Planet Rock och med B-sidan Funky Planet släpptes som Defecteds släpp nummer 74 och acapellan kan faktiskt höras lite överallt än idag; ”Last night a had a dream that I lived in a speaker…”

Lämna en kommentar

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)