Archive 2004 – Hertz at Dance Valley

 

Här kan hela setet höras i bra kvalité.

På sommarens Dance Valley festival så firade de 10-års-jubileum kallat ”A Decade of Dance” men nu skulle de även köra en ”Winter Edition” för första gången. Ett mäktigt event den 4 december 2004 för 40.000 besökare inomhus i mässhallen Brabanthallen mitt i södra Holland. DJ:s som Sven Väth, Umek, Pascal Feos, Judge Jules, Armin van Buuren, Dave Clarke, Richie Hawtin och Kevin Saunderson skall spela, fördelade på lite olika scener i detta stora komplex. Eftersom min låt ”Recreate” hade gjort ett sådant stort intryck under denna sommar, så frågade de nu mig om de kunde få använda ”Recreate” som tema-låt för hela Winter Edition? Den skulle då gå med i alla sammanhang där de gjorde reklam för festivalen. Det innebär all tv-reklam, all radio-reklam och i klipp som spreds på internet. Svaret blev ja och vi skrev ett avtal.

När jag berättade för mina vänner vilken spelning Hertz skulle göra som sin andra, så blev intresset och nyfikenheten stor. Några ville åka med. Väl i Holland så åker vi bort till Brabanthallen och tittar oss omkring och det är mäktiga lokaler som senare skall fyllas med 40.000 gäster. Jag hade blivit bokad som ”live-act” och inte DJ, vilket gjorde att jag bara lirade mina egna låtar i de 30 minuter som jag skulle köra. Jag funderade ett tag på hur jag skulle få till en live-set-up, vilket slutade i att jag körde ett förberett set från Cubase. Det var då låst till sina 30 minuter och till en förutbestämd låt-följd. Men jag hade separerat kanalerna på de olika låtarna, så jag kunde höja och sänka till exempel trummor eller basljud var för sig, och även lägga effekter separat på de olika ljuden live.

Jag kommer i god tid till spelningen så jag hinner gå runt, titta lite på de andra scenerna, bilda mig en uppfattning, innan det är dags att hitta till min scen och förbereda mitt uppträdande. Alla grejer stod på plats sedan tidigare och precis innan mig spelade Valentino Kanzyani som jag lärt känna i samma sommar. Mot slutet i hans set så ser jag hur hela scenen har fyllts med kända DJ:s. Där stod Umek, Pascal Feos, Marco Bailey, Marko Nastic och några till. De hade alla spelat mina skivor under några år, men aldrig sett vem den där Hertz var. Jag kör mina 30 minuter och det mesta funkar som det skall, och när ”Recreate” avslutar mitt set så blir det succé. Richie Hawtin är DJn som skall ta över efter mig, så han smyger i slutet av mitt sett upp på scenen och förbereder sig. Han skulle snart släppa sin nya samling DE9-Transitions och inleder med en flera minuter lång acapella av ”Underground Resistance-Transition”, som blir lite av hans signum på den kommande skivan.

Så fort jag går av scenen så kommer många av de DJ:s som jag nämnde ovan, som jag sett upp till och köpt skivor av, fram till mig och presenterar sig och gratulerar till en bra spelning. Man blev en i gänget direkt och det var en väldigt trevlig känsla. Jag gick runt bland de andra scenerna och kunde även gå bakom till VIP-områden då jag hade artist-pass. Bakom en av scenerna presenterar Umek mig för Dave Clarke och plötsligt var det väldigt enkelt att få kontakt med precis vem man ville av dessa DJ:s på plats. Jag lämnade även över lite skivor från mina skivbolag. På vägen ut när jag skall åka hem så ser jag Dave Clarke igen, som packade in grejer i sin turnébuss. Jag kunde inte låta bli att stoppa till och prata några minuter i lugn miljö innan det var dags att åka hem och lägga sig på hotellet.

Lämna en kommentar

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)