Pierre J-Mix-serie (Mix 10-14)


Mix 10
Det blev 5 mixar i den här serien under 2014. Denna mix var tänkt att få en djup och hypnotisk känsla fast med stadigt beat och fett groove. En drygt 2-timmars lång techno-workout. Börjar mjukt och ökar.

Mix 11
Eftersom jag samlar på mig all typ av musik som jag tycker är cool, så kommer det tillfällen då det är dags att summera. Här är det broken beat, electro, acid, bass och breakbeat i en smäcker mix. En väldigt spännande mix, som man aldrig riktigt vet vart den skall ta vägen. Svänger gör det, hur som haver.

Mix 12
Här kommer en lite speciell mix in i denna serie. Den gjordes nämligen redan 2003. Men eftersom nästan all denna musik håller högsta kvalitet så känns mixen aktuell än idag. Genren får nog bli techno, även om genres inom techno varieras. Från djupaste och minimala bitar till stenhårda dängor. Och har man inte hört John Starlight innan så blir man grymt överraskad så där ca 55 minuter in i mixen.

Mix 13
Denna mixen inleds med frasen “This is true House Music”, och det är precis vad det är. Det här är äkta house-musik, som den lät förr och som vissa försöker återskapa än idag. Låtarna spänner över hela 24 år, från 1990-2014. När jag köpte låten som inleder på vinyl 1993, så sa en kollega “Köper du Michael Watford?”. Ja visst gjorde jag det, men nu var det inte hans vokal jag var ute efter, utan den fina dub som hittas på b-sidan. Den ÄR house, i mina öron.

Mix 14
Nu när min lilla mix-serie inte längre handlade uteslutande om det jag tänkte mig från början, så tänkte jag; varför inte göra en riktig techno-mix? Här är det bra sula rätt igenom. Ganska rena ljudbilder, med stadig puls.

Lämna en kommentar

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)