12″ Disco Boogie Mix 1985-1989

Nu är det dags för disco/boogie/funk/soul från åren 1985-1989 och denna gången samsas allt i en enda mix. När jag går igenom min musik som jag sparat och gillat från dessa år så har trummisen bytts ut mot trummaskin och det är inte längre den organiskt Quincy Jones-producerade ljudbilden som är dominant, likt låtarna på Michael Jacksons Thriller-album.

Istället tar musiken en liten ny riktning när grupper som Soul II Soul gör genren rättvisa fast på ett nytt sätt. Du hör även artister som Joyce Sims, Paula Abdul, Grace Jones, Sade, Princess, Lisa Stansfield, Jody Watley, Jaki Graham, Janet Jackson, Mantronix, Titiyo, Pointer Sisters och Alexander O’Neal för att nämna några.

Här nedan kan du även lyssna via YouTube och samtidigt kolla hela tracklistingen i informationen.

Lämna en kommentar

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)