DMC World DJ Championships 1992 – Kvalet

Tävlingen ägde rum under en mycket lång och varm dag på Ministry Of Sound i London.. Det började med kvalet ”Eliminations” som började mitt på dagen. En utdragen historia där 21 deltagare från hela världen skulle bli 8 till finalen. Hela dagen för publikens del är tänkt att först presentera ett kval varvat med uppträdanden och senare på kvällen finalen varvat med uppträdanden.

Vi går upp och kör vårt set och allt funkar som det skall. Det är en förkortad variant på 4 minuter där en del av trixen är borta, men som ändå innehåller det mest vitala. Kreativiteten bland de andra länderna vet inga gränser, i och med de nya reglerna. Vi får uppleva hur syntar, samplers, cd-spelare, rappare, gameboyspel, diskoljus och DJ-utrustning som är uppbyggda på scenen på de mest otänkbara sätt. Men det finns också de som ensamma, eller som team, uppträder mer som vi med endast mixer och grammofoner. Hur skulle domarna värdera dessa olika tillvägagångssätt? Det går vägen och vi tar oss, med detta setet, till final.

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *