Archive 1993 – Mixtape Juli – Side B

Här kommer andra sidan av kassettbandet.

Jag jobbade helveckor som DJ på Mårtensson på somrarna i Halmstad och hade hela dagarna lediga. En eftermiddag ställde jag mig och körde igenom några av de största hitsen live från vinyl på två Technics 1200 och en DJ-mixer. Allt spelades in i en tagning på en liten portabel DAT-bandspelare jag hade. Och det är verkligen live utan planering, det hörs.

Jag hade nu en master på DAT och när jag skulle spela över det till kassettband, så blev ju kassettbandet alltid ett original, med så hög ljudkvalité det gick att få på ett kassettband. Vanligt annars var att band som såldes var kopior på andra kassettband, vilket gav en ganska usel kvalité. Kassettbanden var ofta lite mer än 45 minuter per sida och det varierade mellan olika tillverkare av band, så därför såg jag till att spela in nästan 50 minuter, så det inte skulle bli tyst på slutet. När jag gått över 45 minuter här så har jag tröttnat för länge sedan och “ballat ur” är väl en adekvat beskrivning av det man hör de sista minuterna.

Lyssna som mp3

Lämna en kommentar

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)