1993 In The Mix

Min ålder känns väl inte så relevant längre, för nu är jag verkligen vuxen. Detta är ännu ett speciellt år och denna mix avviker något från de övriga i denna serie. Jag lägger nämligen 3 veckor på att skapa ett års-medley med 93 låtar från 1993. Detta gör att jag är otroligt less på många av dessa låtar och mixa många av dem idag känns inget kul.

Vad göra? Jo, jag har här istället samlat många klubbfavoriter. Första delen är fokus på house och den andra delen på trance. Trance var ett ganska nytt begrepp och syftade på en melodiös form av techno, gärna med svävande mattor och högt tempo. Du känner sannolikt till en del av dessa låtar, inte minst för att en del har kommit i många nya remixar under åren. Genren kändes verkligen spännande och nyskapande, i alla fall under några få år.

Denna mix inleds med en klassiker av Todd Terry som hade ett enormt inflytande på mina kommande produktioner. Fetman och svänget sitter där det skall, kryddat med några kända samplingar. Otroligt bra om du frågar mig. Och just det, min årsmix, den hittar du längre ner på sidan, om du vill få hela bilden om hur 1993 lät, i alla olika genres.

Här på YouTube kan du samtidigt se alla bildomslag från skivorna.

Lämna en kommentar

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)