Archive 1995 – Absolute Dance 7 Remix – Unreleased Mix


Här är hela historien om mixen som aldrig kom ut;

Tellus, dvs jag själv, med låten “Pump Up The Volume” kom med på samlingen Absolute Dance 7 och jag var naturligtvis väldigt glad för det. Men ett rykte började snurra, att inte vi hade rättigheter på frasen “Pump Up The Volume”. På något sätt hade nu ryktet, som än så länge inte var något problem, för ingen hade hört av sig, nått Eva Records och jag får ett samtal från Lasse Höglund. ”Hej du, hur ligger det till med din Tellus-låt på vår samling, saknas det rättigheter?” Jag som vid detta laget hade åkt båt med Annika, gjort 4 mixar för Eva och nu kommit med på deras samlingsskiva, kunde inte ljuga, utan sa att vi inte hade rättigheter, men att vi inte hört något. Då ville Lasse att jag skulle lösa det.

De hade tryckt upp 100.000 exemplar av Absolute Dance 7, och nu var det nypress på gång för ytterligare upplaga. Det slutar med att jag tar bort original-samplingen och själv säger/sjunger ”Pump Up The Volume” som används på de resterande 40.000 skivorna av Absolute Dance 7. Problemet löst. Det låter inget vidare och min röst återfinns endast på dessa skivor i denna version.

Och house-megamixen som jag gjorde till Absolute Dance 7 som finns, men ströks, på grund av ett eventuellt problem med en sampling, den var ironiskt nog bortplockad på grund av min egen låt. Den första upplagan på 100.000 pressades först, jag gjorde de två megamixarna som skulle göra reklam för skivan, men precis när mitt medley skall tillverkas, kommer denna frågan. House-megamixen stryks, så kan det gå. Men här hör den den självklart i sin helhet.

Lämna en kommentar

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)