Archive 1995 – Tellus – Get Em Up (Boom)

Finns även på SpotifyApple Music, iTunesJuno & Beatport

Singel nr 2 från Tellus var en snarlik uppföljare som snabbt ersatte “Pump Up The Volume” och även den nådde fina framgångar. En top-20-placering på Swedish Dance Chart, bra försäljning och så licensierades den ut på över 10 samlingsskivor. Vokalen är hämtad från göteborgsbaserade hip-hop-gruppen “Tha Brigade” första maxi. Verkligen kul att lagligt få låna denna fras, eftersom jag kände några i gruppen. Förutom huvudmixarna så finns även en “303 Dub” där man kan höra 2 st Roland TB-303 spela samtidigt.

Köpte man vinylen fick man ytterligare en bonus, nämligen ett antal “scratch-sounds” som kom efter dubben och som man kunde gnugga på. Det är ett antal ljud som kommer i tät följd, likt vår första egenfinansierade “Knockabout”. Perfekt om man vill testa och scratcha även idag. Dessa ljud kommer med som bonus om man köper hela detta släpp på Bandcamp nedan. Detta är första gången någonsin som detta finns tillgängligt som digital nedladdning.

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *