Archive 1995 – Knockabout – Reality

Finns även på SpotifyApple Music, iTunesJuno & Beatport

Namnet Knockabout, som var namnet på den egenfinansierade första skivan, väcktes till liv nu igen. Eftersom första skivan var en form av house, om än ganska tidstypisk och lite trance-inspirerad, så kunde namnet användas igen tänkte jag. Alla jobben efter första skivan gjorde jag helt själv, men jag ringde ofta upp mina DJ-vänner och spelade upp det jag gjort i telefonen för att få ris och ros. Min vän Jönsson bodde vid denna tid i Rottne, strax utanför Växjö, och kände till en mörkhyad engelsman som kunde sjunga. Han hette John och vi fick kontakt. När jag spelade upp min tänkta bakgrund för honom i studion, så skrev han snabbt en text.

Sången spelades in hos min vän Fredrik Nordström, som redan då var i full gång med den nu mer legendariska hårdrocksstudion ”Studio Fredman” som idag är ett världskänt begrepp på metal-scenen med inspelningar och produktioner för bland andra Dimmu Borgir, Arcitechts, At The Gates och In Flames. Den manliga lead-sången stod John för, och körade gjorde Malin Dahlström, som idag är aktiv i sitt grammis-nominerade projekt ”Niki & The Dove”. Första singeln ”Reality” fick remixar av bland annat Johan S som jobbade på SweMix och den hamnade top 10 på Swedish Dance Chart.

Om jag inte är helt fel ute så var även Alexi Delano inblandad i Il Stefanos “Deep Reality Dub”. Detta är första gången någonsin som detta finns tillgängligt som digital nedladdning.


Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *