Archive 1995 – Army Of Lovers – Give My Life (Pierre J Remix)

Av mina ca 250 remixar jag gjort för olika skivbolag så är det ca 5 stycken som inte hamnat i fokus på släppet sedan. Det kan vara att den bara användes på vinyl, att den bara kom ut på promo, eller kanske inte alls. En av dessa 5 är “Army Of Lovers – Give My Life”, som jag fick fullt betalt för, men är osäker på var eller om den användes. Mitt mål med remixar var att ta fram en dans-vänlig version som passade svenska dansgolv, i första hand. Oftast blev det “house-versioner” av låtar, men i några fall så skulle inte en “house-version” ge låten största effekt enligt min åsikt. Eftersom jag spelade ute som DJ själv ca 3 dagar i veckan runt om i Sverige vid denna tid så hade jag hygglig koll. Lägg till att mer än hälften av alla jobb jag någonsin gjort hamnade på Swedish Dance Charts Top 40.

Jag ansåg att “Give My Life” behövde en riktig party-mix, som inte lät så mycket Afrika som originalet, men som ändå gav samma glädje. Lite stadigare rytm, akustisk gitarr, basgång och ett vettigt intro och outro. Det var precis vad jag levererade men detta hade de nog inte tänkt sig. Jag spred mixen bland DJs som spelade den som det självklarara valet, och som faktisk kan spela den än idag på party-golv. Det kom andra house-mixar istället och de kanske hittade sin publik för de låter varken bättre eller sämre än annat från den tiden, men dessa hördes inte ofta. Det kändes såklart lite trist att den inte fick chansen i fullt fokus, men så gick det denna gång. Här hör ni min remix i sin helhet.

Please follow and like us:

En kommentar till “Archive 1995 – Army Of Lovers – Give My Life (Pierre J Remix)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *