Archive 1999 – Night Flight – Shake It Up (Remix)


Finns även på SpotifyApple Music, iTunesJuno & Beatport

Under hösten 1999 så släpptes min singel ”Night Flight – Shake It Up” och nu kom en licensförfrågan från ett engelskt skivbolag. De signade den och ville släppa den när jag frågade om de inte ville ha någon mix som gick lite mer åt ”Englands-inspirerad riktig klubbmusik”. Jo, gärna, naturligtvis. Vid denna tid så var Olav Basoski väldigt het och gjorde ganska speedad house 130-133 BPM, men som slog brett, vilket gjorde att inbitna house-heads lirade det, samtidigt som de var ganska kommersiella, vilket funkade för många vanliga DJs även på landsbygden, och vissa grejer hamnade till och med hos techno-DJs eller trance-DJs. Svårt att förklara i detalj utan att bli för invecklad, men tempo och stilar har varierat så under åren så att det kan vara svårt att förstå hur detta kan hänga ihop om man inte var där, med stilar, trender och tempon. Hur som haver, så ville jag slå an denna ton och försöka träffa lika brett. Det skall funka att lira överallt men ändå vara ganska coolt. Pierre J’s ”Funked Up” Remix föddes.

Låten släpptes i England och jag kan med stolthet säga att det sista Carl Cox lirade förra årtusendet var just ”Night Flight–Shake It Up”! Min låt i min nya remix, som sedan övergår i en nerräkning. Platsen är Sydney i Australien och mixen sänds även som ”Essential Mix” på BBC Radio 1. Även Judge Jules och Pete Tong spelar den i sina shower och för första gången så går det upp för mig att mina grejer inte nödvändigtvis behöver stanna vid att vara svenska lokala framgångar, för jag kan faktiskt göra grejer som även de världsomspännande DJ-stjärnorna kan och vill spela. Jobb 165 klart!

Lämna en kommentar

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)