1999 In The Mix

Här följer lite intressanta versioner som inte är lätta att hitta. Först ut, en demo som jag fick av Axel Hedfors, senare känd som Axwell. Från den hämtar jag den suveräna demo-versionen av Pull Over som aldrig släpptes. När väl låten släpptes året senare var den, i min smak bästa versionen, inte längre med. En annan låt som också putsades till när den väl skulle släppas kommersiellt var promo-versionen på Red Alert med Basement Jaxx. Promon som du hör här, är mycket råare och skitigare än den som senare släpptes på den officiella singeln.

Det var också året då trance-musiken fick ett uppsving, bland annat genom holländska producenten Ferry Corsten och plötsligt toppades listorna av de olika projekten som System F och Gouryella, där även Tiësto var med på ett hörn. Binary Finary var första trance-projekt som hamnade top 30 på singellistan i England med sin låt som hette 1998, 1999 eller 2000, beroende på vilket år som utgåvan av låten kom ut. Till och med John Digweed gjorde trance-musik under sitt alias Bedrock som han har tillsammans med Nick Muir.

En hel del artister som jag här såg upp till, skulle jag några år senare få dela scen med, vilket inte fanns i min vildaste fantasi vid denna tidpunkt. Jag tänker på bland andra Ben Sims, Umek, Valentino Kanzyani, Pascal FEOS och Richie Hawtin. Här hör du även låten som var början på det äventyret, Night Flight- Shake It Up i nya ”Pierre J’s Funked Up Remix” och som Carl Cox spelade, vilket du kan se längre ner på denna sida.

Här på YouTube kan du samtidigt se alla bildomslag från skivorna.

Lämna en kommentar

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)