Archive 1995 – Wild Rock Medley

Wild Rock var en populär samling som släpptes på Mercury och när Wild Rock 2 skulle lanseras var det dags för ett medley, med låtar från dessa båda samlingar. Här pratar vi rocklåtar i radioversioner som tonar ut efter 3 minuter, alltså en mardröm att försöka mixa med. Men efter mitt urval och lite planering så är det dags att försöka skapa lite magi.

I första utkastet så använde jag trummorna från “The Balroom Blitz” under hela “Sweet Home Alabama”, vilket lät väldigt bra och även dolde den något taskiga timestretch som fanns vid denna tid. Detta tyckte dock skivbolaget blev lite för mycket “göra om” så dessa trummor togs helt enkelt bort och mixades istället in vid refrängen.

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *