Archive 1995 – Absolute Dance 8 Remix


Här kommer den sista, nr 8, som gavs ut i Absolute Dance Remix-serien. Tror känslan var att det gick lite inflation i medleys för plötsligt skulle var enda samlingsskiva kompletteras med en mix. Detta blev i alla fall den sista. Några klassiker som kan höras än idag finns med, tex La Bouche & Bucketheads. Vidare St James, som gick bort 2016, hans stora hit “I Would Die 4 You” och Clubland med Zemya Hamilton, som gick bort 2015 i låten “Peace Of Luv” i “Pierre J”-remixen som placerade sig nr 1 på Swedish Dance Chart.

En låt som dock inte kom med i mixen var “Infinite Mass-Mah Boyz” i en house-variant signerad undertecknad. Jag hade redan mixat in den bland de första låtarna på medleyt när jag berättade det för skivbolaget, att jag hade en egen hobby-remix på låten, för eget bruk, och tänkte ta med den exklusivt för denna Absolute Dance 8 Remix. Men nej, det ville absolut inte artisterna/skivbolaget. De själva tyckte säkert att de lät som Ice Cube och Snoop, och när de blev upp-speedade, så tyckte de att de lät mer som euro-techno-rap, dvs “dålig rap” och de ville de inte bli förknippade med. Rappen gick ju bara snabbare, inte förvrängd på något annat sätt, så hur kunde den bli så dålig plötsligt? Ja det kan man fundera på. Hur som haver tog jag bort den, men du hör den remixen  snart på en hemsida nära dig 😉

Lämna en kommentar

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)