Archive 1996 – Pierre J Presents Nello – Shirley

Finns även på SpotifyApple Music, iTunesJuno & Beatport

Pierre J presenterar Nello. Det är en lång historia med ett olyckligt slut, för han gick tyvärr bort 2001. Vi lärde känna varandra 1993 då han ringde mig efter släppet av den egen-finansierade skivan “Knockabout-Another Gate”. Vi hälsade på varandra i våra studios och knöt kontakt och började sedan samarbeta med lite olika musikprojekt. Även om han medverkat på någon enstaka skiva innan, så var det efter vi hade träffats som det verkligen tog fart för Nello. Detta släppet är det första av många, och Shirley, ja det är helt enkelt “Shirley Clamp”, som i hemlighet sjung på många av Nellos låtar, och hörs även här.

För energisprutan Nello var aldrig tempot tillräckligt snabbt. En underbar karaktär på många sätt, men jag var inte intresserad av att jobba lika forcerat som honom så han fortsatte köra sitt eget race från 1999. Tyvärr även med droger inblandat. Han dog av hjärtattack 2001. Jag tänker fortfarande på Nello med jämna mellanrum och det är med värme jag minns honom, för han var verkligen en unik karaktär som jag tyckte mycket om, och vi hade mycket kul ihop. Vila i frid!

 

2 svar på ”Archive 1996 – Pierre J Presents Nello – Shirley”

  1. Wow den här har jag inte hört förut, men jag har saknat den! En slags breakhouse stil som jag personligen funnit alldeles för lite av, kan knappt minnas vad men någon crossover-stil med Mood 2 Swing eller Kenlou kanske..? Fruktansvärt funkigt, nog bästa ’EDM’ jag hört den här månaden och då är detta 21 år :-O Körde ni 1/24-dels kvantisering i Cubase för att få knycket med 909 & trumsamplingen eller hur gjorde ni 🙂 Recycle?

    Svara
    • Tack 🙂 Själva grunden är en trumvirvel som jag tror är samplad in i min Ensoniq-sampler och som sedan spelas runt på lite olika toner för att få variationen. Kul att du gillar den 🙂

      Svara

Lämna en kommentar

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)